Historia e çiftit që filloi koloninë - Gazeta Standard
Australia (www.cia.gov)
Australia (www.laenderdaten.info)

Mustafa
Sheriffi
ka shërbyer në
Papua Neuguinea
për "Australian
Royal Air Force"
prej 18. 8. 1942
deri 12.10. 1947

(Sandra
Harris)

Marshim i
shqiptarëve
pas luftës së dytë
botërore në një festë
në Swanston Street
në Melbourne

(Taipi në Flickr)

Vasfi Hymeri
dhe Hysen
Emini në barin
e tyre në
Sydney Road
(Camille
Hymeri)
Origjinal

Festimi i
ditës së
flamurit
(Camille
Hymeri)

Buletin i
lidhjes së
shqiptarëve
në Australi
(Tribuna
Shqiptare)

Xhamia
shqiptare në
Melburn pas
renovimit
(AAIS)

Xhamia
shqiptare në
Melburn para
renovimit
(Walkwalk-
melbourne)

Shqiptarët nga
Melburni
shikojnë një
lojë futbolli
të klubit
"Shqiponja"
(Asip
Demiri)

Metat Isufi,
mësuesi i parë
i gjuhës shqipe
edhe klasa e tij
në xhaminë
shqiptare në
Carlton

1965
(Jennifer
Kalaja)

Sheriff Reese, (rreshti mbrapa
majtas) me anëtare
nga skuadroni i
ajërit 82 në Japoni.
Jacki u rekrutua
më 3. 10. 1942
dhe u lirua më
11. 11. 1947

(Jamie
Reese)

Xhamia në
Mareeba e
ndërtuar nga
shqiptarët
në vitin
1970
(MIS)

Hapja e
xhamisë në
Shepparton
1960
(Ridvan
Ahmeti)

Kurani,
300 vjeçar i
shkruar me dorë,
me origjinë nga
Xhamia "Silvi" në
Ohër. Ajo ju dhurua
Shoqërisë Islame në
Shepparton në
festimin e hapjes
së xhamisë së
parë shqiptare

1700-1750
(Museum
Victoria)
Origjinal

Valle shqiptare
në festivalin
multikultural
në Mareeba
(Mareeba
Albanians
on Facebook)

Census
2006
(Australian
Bureau of
Statistics)1. Klubi i futbollit "Shqiponja" është i vendosur në lagjën e quajtur St. Albans e cila gjendët 15 km në veri-perëndim të qytetit Melburn në shtetin Viktoria. Klubi "Shqiponja" u themelua në vitin 1970.

2. "Dandenong Thunder Soccer Club" është një klub futbolli i cili u themelua nga emigrantët shqiptarë në vitin 1970. Dandenong është një periferi e Melburnit në shtetin Victoria.

3. Një klub tjetër i futbollit i themeluar nga emigrantët shqiptar është "Heidelberg Eagles Soccer Club". Heidelberg është një periferi, 11 km në veri-lindje të Melburnit në shtetin Victoria.

Home