L'Albanaise:
2ème valse
favorite
1844
(Abel
d'Adhémar)

L'albanaise,
polka-mazurka
1851
(Antonin
Aulagnier)

Albanesische
Studien
1854
(Johann
Georg Hahn)

Noctes
Pelasgicae
1855
(Karl Heinrich
Theodor
Reinhold)

Rapsodie
d'un poema
albanese
1866
(Jeronim
De Rada,
Niccolò Jeno
de' Coronei)

Raccolta di
canti popolari
e rapsodie
di poemi
albanesi
1871
(Zef
Jubany)

L'albanaise
mazurka de
salon
1876
(L. T. Planel)

Zur albanischen
Sprachenkunde
1881
(Jan-Urban
Jarnik)

L'arpa d'un
Italo-Albanese:
poesie varie
1881
(Leonardo
de Martino)

Le Minente ar
Divin Amore
1886
(Luigi
Zanazzo)

The women
of Turkey and
their folk-lore
1890
(Lucy Mary
Jane Garnett,
John Stuart-
Glennie)

Canti
Popolari
Albanesi
1889
(Demetrio
de Grazia)

Vjersha
1913
(Gjon
Rrota)

Valle
shqype
1913
(Gjon
Rrota)

Moses
di Dibra
1931
Vecchio e Nuovo
(Ernesto
Simini)

Kënga
Shqipe
1936
(Giuseppe
Schirò, G.D.
Qirias)

Lyra
Shqiptare
1940
(Pjetër
Dungu)

Kosova
e lirë
1943
(Pirro
Floqi)

Migjeni -
Vargjet
e lira
1944
(Ismail Mal
Osmani)

Folklore
albanese
in Italia
1957
(Sac Emanuele
Giordano)

Rapsodie
e scene di
vita degli
Albanesi di
Calabria
1959
(Guiseppe
Ferrarra)

Guissepe Schiro
poeta della
fratellanza
pan-albanese
1962
(Ernesto
Koliqi)

Kënga
popullore
arbreshe në
musikë
1970
(Vasil
Blaiotta)

Kënga e
sprasme e
Balës
1976
(Gavril Dara
i riu, Razi
Brahimi)

1200 Tekste
këngësh shqipe
të muzikës
popullore dhe
argëtuese
2006
(Xhevdet
Bytyqi)

Antologji
e poezisë
arvanitas
2008
(Teuta
Kamberi -
Llalla)

Lahuta e
Malësisë,
varianti i
plotë dhe me
shënime
2010
(Gjergj
Fishta)

Albanian
Traditional
Music
2011
(Spiro
Shetuni)

100 vjet vargje
atdheut
2012
(Ekrem
Ajruli)

Këngët e
Milosaos
2012
(Klasa e
Letërsisë)

Texte Këngësh
Shqiptare
(Entele Josifi,
Arian Novruzi,
Bujar Sinoimeri,
Anastas Tapia,
Arben Tapia)

Home